2021. aasta oli Tehnopol Startup Inkubaatori ettevõtete jaoks väga edukas

Uus aasta on lennuka alguse saanud ja Startup Inkubaatori aasta esimene värbamisvoor on hoogsalt käima läinud. Kuidas möödus 2021. aasta? Mida põnevat toob alanud aasta inkubaatorile? Heidame koos Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Kadri Tammaiga pilgu lõppenud aastale ja piilume ka tulevikku.

2021 – pandeemia kiuste üks väga edukas aasta

2021 on selja taga ja see oli Startup Inkubaatori ning meie ettevõtete jaoks jaoks väga edukas aasta. Meil oli võimalus toetada oma programmide kaudu 83 varajase faasi startup ettevõtte arengut, et nad jõuaksid oma toote või teenusega turule. Andsime nende käsutusse Eesti parimad ärimentorid ning aitasime neil kaasata esimesi investeeringuid kokku ca 2,5 miljoni euro ulatuses.

Me kõik teame, et startuppe ei asutata vaid Tallinnas ning seetõttu on mul eriti hea meel, et oleme juba kaks aastat aidanud lendu tõusta ka Ida-Virumaa alustavatel ettevõtjatel. Möödunud aastal tõime seal turule koguni viieastmelise arenguprogrammi, mis käivitub täis mahus 2022. aastal. Samuti jätkame koostööd ka meie heade partneritega Pärnumaa Arenduskeskuses, et tuua kõrge kvaliteediga inkubatsiooniprogramm pärnakatele koju kätte.

2022 toob nii tehisintellekti kui ka investeerimisfondi

Bring it on 2022! Ees on ootamas uus ja põnev aasta. Seda aastat alustame inkubaatori uue värbamisvooruga ning ootame kõiki varajase faasi startuppe kandideerima kuni jaanuari lõpuni. Loe lähemalt siit!

Häälestame end sel aastal AI ja robootika lainele ning kutsume kõiki ettevõtjad valdkonna erikiirendisse. See programm pole suunatud ainult alustavatele ettevõtjatele, vaid kutsume osalema nii neid IT ettevõtteid, kes plaanivad oma arendusööd tooteks pakendada, aga ka neid, kes plaanivad olemasoleva ettevõtte kõrvale luua uue spetsialiseerunud spin-off ettevõtte.

Silmad ja kõrvad tasub lahti hoida neil, kes soovivad koostöös avaliku sektoriga leida uusi võimalusi loovaid lahendusi rohetehnoloogia ja vaimse tervise valdkonnas, sest MKMi ja Tehnopoli koostöös elluviidav Accelerate Estonia programm hakkab otsima uusi tiime.

Ja no muidugi ei saa ära unustada meie enda ambitsioone programmi arendamisel ja veelgi parema teenuse pakkumisel. Kui möödunud aastal asutasime Tehnopol Venturesi, siis sel aastal on plaan sinna juurde luua ka investeerimisfond, mis toetab varajase faasi meeskondade arengut ning pakub investoritele võimaluse olla kohal enne teisi.

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega