TalTech Mektorys loodi 18 nutikat tuleviku linna lahendust

Eelmisel nädalavahetusel, 23.10-25.10.2020 korraldas TalTech Mektory uusettevõtlusekeskus innovatsiooni häkatoni, kust võttis osa üle saja tudengi kaheteistkümnest erinevast õppeasutusest. 48 tunni jooksul loodi Google disainsprint metoodikat kasutades 18 nutikat tuleviku linna lahendust. Seitse väljakutset, mille alateemadeks olid mobiilsus, ringmajandus ja kogukond esitati TalTechi, Tehnopoli ja Ülemiste poolt.

“Erinevad kriisid on olnud läbi aegade innovatsiooni käivitajaks. Targad ettevõtted ja asutused investeerivad just praegu innovatsiooni ja tuleviku talentide võimestamisse. See on ainuke viis, kuidas järjest süvenevaid kriise (nt kliimakriis, tervishoiukriis) tulevikus üle elada. Oli rõõm näha, et uudset häkatoniformaati ja tiimide komplekteerimise süsteemi kasutades võrsus sündmuselt mitmeid lootustandvaid ideid, keda erinevate programmide ja mentortoe abil edasi aitame.” kommenteeris Kaisa Hansen, Mektory uusettevõtluse juht.

Häkatoni võidutiimide vahel läks jagamisele 8000 eurot ning lisaks palju eriauhindu partneritelt. Esikoht (3000€) läks tiimile Techway, kes ühendab mängulist probleemilahendamise meetodit kasutades TalTechi ja Tehnopoli linnakud ning selles tegutsevad tudengid ja (idu)ettevõtted.

Teine koht (2000€) läks tiimile Infinder, kes ühendab lihtsat platvormi luues
(idu)ettevõtted ning praktikakohta otsivad tudengid. Välja jagati kaks kolmandat kohta: tiimidele SkillU ja Multispace (mõlemale 1500€), kellest viimane loob merekonteineritest nutikaid väliõppeklasse ja muid koosviibimise ruume. SkillU arendab platvormi, mis ühendab erinevad oskused ning õpivõimalused tudengite, ettevõtete ja ülikoolide vahel.

Ülemiste City pani kahele tiimile välja eriauhinnana 1500 eurot. Mõlemad tiimid arendavad nutikat ja inimsõbralikku bussipeatust. Lahendusi hindas ekspertidest koosnev paneel, kuhu kuulusid Ragmar Saksing (Tehnopol), Kaisa Hansen (TalTech Mektory), Katrin Sulg ja Ljudmila Pihel (Ülemiste City), Lev Dolgatsjov (ESTBAN), Toomas Türk (Tallinna linn), Hannes Virkus (Ajujaht), Jana Budkovskaja (Prototron) ja Rain Kask (Telia).

Eriauhindadega aitasid kaasa Ajujaht, Prototron, Telia, Myfitness, UMA Workspace, Be More, Orkla, Tehnopol, ESTBAN, Latitude59, sTARTUp Day, Robotex, Comodule, Ösel Birch.

Auhindadele lisaks ootavad võitjaid kasvu ja skaleerimise töötoad Soomes ja Riias ning jaanuaris toimuv inkubatsiooniprogramm Eestis.

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega