Rohehommik: Ringmajandus läbi rohetehnoloogia prisma

  • 23.04.2024
  • 09:00
  • -
  • 23.04.2024
  • 11:00

Tehnopol UK Lounge, 2. korrus, Mäealuse 2/1, 12618 Tallinn

Rohehommik: Ringmajandus läbi rohetehnoloogia prisma

Tule 23. aprillil Rohehommikule!

Seekordne Rohehommik võtab fookusesse ringmajanduse ja seda just rohetehnoloogia vaatenurgast. Lisaks saab ülevaate saadaolevatest rahastusallikatest.

Ajakava, 23. aprill 2024

9:00 – 9:25 Kogunemine ja hommikukohv

9:25 – 9:30 Sissejuhatus
Ragmar Saksing, Tehnopoli rohetehnoloogia valdkonnajuht

9:30 – 10:00 Ringmajandus tehnoloogia vaatest
Ringmajanduse üks kõnekas mõõdik on ressursitootlikkus. Selle mõõdiku osas on Eesti Euroopas kõrgeima arengupotentsiaaliga. Meie tehnoloogiasektor võiks olla üks võtmevaldkond, millega tagada jäätmetekke vältimine, toodete pikem eluiga ja jäätmete materjalidena ringlussevõtt. Kadi räägib näidetest ja väljakutsetest, mida ta on ringmajandusele üleminekul kohanud ning mis rolli võiks selles mängida tehnoloogia.
Kadi Kenk on Maaülikooli tehnoloogiakooli doktorant ringmajanduse vallas, kes tegeleb sektoriülese ringmajanduse arendamisega läbi koolituste, konsultatsiooni ja huvikaitse. Ta on Hollandi ringsete ärimudelite programmi CIRCO koolitaja ja kohalike omavalitsuste jäätmeteta majandamise programmi "Zero Waste” sertifitseeritud koolitaja.

10:00 – 10:30 Kuidas saada rahastus oma rohetehnoloogia projektile?
Juttu tuleb erinevatest Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) kaudu saadaolevatest rahastusmeetmetest.
Rita Jürmann, ringmajanduse ja ressursisäästu valdkonnajuht, Keskkonnainvesteeringute Keskus

10:30 – 11:00 Paneeldiskussioon. Osalevad Kadi Kenk ja Rita Jürmann. Vestlust juhib Ragmar Saksing.


Rohehommik on rohetehnoloogia kogukonna üritus, mis pakub värskeid ideid ja inspireerivaid lugusid. Üritusele on oodatud ettevõtete, avaliku sektori ja ülikoolide esindajad, rohe-startupid, keskkonnaaktivistid ja maailmamuutvate ideedega visionäärid.

Toome teieni kogenud ettevõtjad, motiveerivad inimesed ja uusimad trendid keskkonna- ja energiavallast, et aidata kaasa Eesti rohetehnoloogia valdkonna arengule ja energiasäästlike äriideede elluviimisele. See on koht, kust ammutada uut energiat, värskeid ideid, kasulikke kontakte ja häid koostööpartnereid nii era kui avalikust sektorist ning ka ülikoolidest.

Rohehommikul osalemine on kõigile tasuta. Vajalik on eelnev registreerimine.

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega