Vaata: rohetehnoloogia, IKT ja Targa linna valdkonna aasta kokkuvõtted

Aasta lõpp on uute plaanide tegemise aeg, kuid samas ka hea võimalus mõtiskleda ja vaadata tagasi eelmise aasta tegevustele ning teha kokkuvõtteid.

Sellel aastal lükkasime rohetehnoloogia valdkonnas sisse kiirema käigu. Seda toetavad hästi päevakajalised teemad liginullenergia hoonetest, ringmajandusest, liikuvusest, kliimamuutustest ja energiatõhususest. Tehnopolist on saamas rohetehnoloogia valdkonna arendamise katusorganisatsioon Eestis, kelle pädevuses on ekspordi kontaktide, valdkonna info ja rahastuse leidmine ning turundustegevuste korraldamine. Soovime saada lähiaastatel maailmatasemel kontaktpunktiks, mis koondab kogukonda ja valdkonna kompetentse.

Vaata Rohetehnoloogia valdkonna aasta kokkuvõtet siit.

Selle aasta tähelepanu Tehnopoli IKT valdkonnas suunasime rohkem targa linna ehk smart city teemadele ja innovatsiooniprogrammide läbiviimisele. Tark linn kui mugav elukeskkond linnakodanikule on maailmas üldiselt järjest enam populaarsust koguv teema ning on Tehnopolis olnud päevakorral läbi koostöö Tallinna linnaga. Innovatsiooni ja uut moodi mõtlemist oleme Tehnopolis samuti mitmeid aastaid rõhutanud ja selle osas eriprojekte läbi viinud (Momentumid, ideepäevad, häkatonid, matchmake´id). Soovime ka järgnevatel aastatel neid teemasid tähelepanu keskpunktis hoida lisaks traditsioonistele IKT valdkonna märksõnadele nagu tarkvaraarendus, suurandmed ning uuematele lahendustele nagu masinõpe, AI, blockchain jne.

Tehnopoli äriarenduse portfellis on kokku täna 131 lepingulist klienti (see ei puuduta startupe, mis on Tehnopoli inkubatsiooniprogrammis, vaid peamiselt scale-up’id ja tegutsevad ettevõtted), mis jagunevad IKT, rohetehnoloogia ning tervisetehnoloogia valdkonna vahel. Neist 31 klienti on seotud IKT ja targa linna valdkonnaga.

Vaata IKT ja Targa linna valdkonna aasta kokkuvõtet siit.

Ilusat uut aastat Tehnopoli meeskonna poolt!

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega